Wervingscampage ZeevangNet succesvol: E-Fiber gaat in de Zeevang glasvezel aanleggen.

1 mei 2017

53% inwoners heeft zich ingeschreven voor glasvezel

Oosthuizen – 1 mei 2017 – De wervingscampagne van de stichting ZeevangNet is succesvol geweest. Op 1 mei heeft bijna 53% van de huishoudens en bedrijven zich ingeschreven. Op grond van dit resultaat heeft E-Fiber besloten het netwerk aan te leggen: “Wij zijn zeer tevreden met dit resultaat. Dit geeft aan dat de inwoners van de voormalige gemeente Zeevang zeer vooruitstrevend zijn. De verwachting is dat zich de komende tijd nog meer huishoudens zullen aansluiten”, aldus Eric Vos, directeur E-Fiber. Met de aanleg van het netwerk is een investering van circa 4 miljoen euro gemoeid.

Naar verwachting gaat deze zomer de eerste schep in de grond. De gemeente Edam-Volendam wil zo snel mogelijk alle noodzakelijke vergunningen rond maken. “Voor onze gemeente is de aanleg van glasvezel een heel belangrijke stap naar de toekomst”, zegt wethouder Wim Runderkamp van openbare werken. Het netwerk wordt zonder kosten voor de inwoners en bedrijven aangelegd naar alle adressen in de Zeevang en het kan in mei 2018 klaar zijn. De eerste adressen worden waarschijnlijk dit jaar al  aangesloten op het glasvezelnetwerk waardoor snel internet van minimaal 500MB/sec mogelijk is.

Eerste gemeente in Noord-Holland

Met dit positieve besluit en de succesvolle wervingscampagne is de voormalige gemeente Zeevang de eerste gemeente in Noord Holland waar inwoners zich konden inschrijven en daadwerkelijk besloten wordt tot aanleg van een open glasvezelnetwerk. De campagne heeft vier maanden gelopen. Vanaf 1 januari konden inwoners een abonnement afsluiten bij TriNed. Deze provider van glasvezeldiensten uit Noord-Brabant is al op tal van lokale glasvezelnetwerken in Nederland actief.

 ZeevangNet

ZeevangNet is een inwonersinitiatief dat gestart werd in juni 2015 op verzoek van de voormalige gemeente Zeevang. De stichting ZeevangNet heeft afspraken gemaakt met
E-Fiber en TriNed en leiding gegeven aan de wervingscampagne. “Het is een heel drukke tijd geweest, maar we zijn heel erg blij met dit resultaat. Voor sommige inwoners stond de enorme verbetering van internet en TV centraal, voor anderen juist de solidariteit met de buitengebieden waar internet heel slecht is. Samen hebben we het voor elkaar gekregen”, zegt voorzitter ZeevangNet Jan Willem Tellegen.

De komende jaren blijft ZeevangNet actief om voor de inwoners de beste diensten voor de beste prijs mogelijk te maken. ZeevangNet sluit met alle bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van het glasvezelnetwerk overeenkomsten af waarin afspraken over dienstverlening, de tarieven en serviceniveaus vastliggen. In samenwerking met E-Fiber worden zo snel mogelijk meerdere providers toegelaten op het netwerk. Na een jaar kunnen abonnees overstappen naar een andere provider.

De cijfers

ZeevangNet en E-Fiber waren overeengekomen dat het netwerk bij voldoende inschrijvingen in elk geval zou worden aangelegd. De exacte percentages per dorp zien er als volgt uit:

Dorp Percentage/dorp Percentage/Totaal
Schardam 96 2
Hobrede 94 3
Warder 87 10
Middelie 64 7
Beets 62 5
Kwadijk 61 7
Oosthuizen 36 18
 
Totaal   53

Cijfers op 28 april 2017

Contact

Bedankt voor het bezoek aan onze website en uw belangstelling voor uw eigen glasvezelaansluiting. Belangstelling schept geen enkele verplichting en betekent niet direct uw deelname. Uiteraard kunt u zich direct inschrijven voor uw glasvezelaansluiting. Maar heeft u vooraf vragen dan kunt u hiervoor ook terecht op deze website (ga hiervoor naar vragen). Staat uw vraag hier niet bij of heeft u behoefte aan andere informatie, dan kunt u ons ook mailen.

Stel hier uw vraag

[gravityform id="1" title="false" description="false" ajax="true"]