Waarom glasvezel

Daarom glasvezel

Glasvezel is een flinterdunne en ijzersterke glasdraad. Door weerkaatsing van licht kunnen gegevens via glasvezel op lichtsnelheid worden getransporteerd: razendsnel dus. Glasvezel is onverwoestbaar en ondervindt geen hinder van storingen van buitenaf. Het glasvezelnetwerk verwerkt alle beschikbare diensten van internet, tv en telefonie moeiteloos. Bovendien kunnen nieuwe diensten er gebruik van maken:

  • zorg op afstand (bijvoorbeeld door een huisarts of ouderenverpleegkundige)
  • onderwijs: online lessen volgen en huiswerk maken
  • beveiliging van bedrijven of uw huis (onder meer met webcams)
  • domotica (draadloze aansturing van huiselijke elektronica)
  • extra diensten op basis van de ‘cloud’

Razendsnel Internet

  1. Internet via glasvezel is vijf maal zo snel als de snelste verbinding die nu wordt aangeboden. Glasvezel is ook betrouwbaarder en stabieler dan kabel, omdat iedereen zijn eigen verbinding krijgt, die niet met de buren wordt gedeeld. U hoeft nooit meer te wachten, zoals nu vaak het geval is bij ‘buffering’ en ‘streaming’ van games, muziek en video. Bovendien gaat het uploaden van bestanden met glasvezel net zo snel als downloaden. Dat is een groot voordeel wanneer gebruikers bijvoorbeeld foto’s en films versturen, in de cloud werken of veel skypen met een haarscherp beeld.
  2. Een vaste infrastructuur is altijd sneller en betrouwbaarder, maar zeker ook goedkoper dan mobiele netwerken.
  3. Televisie via glasvezel heeft een betere beeldkwaliteit en is geschikt voor interactiviteit (o.a. Programma Gemist, programma’s pauzeren, terug- en vooruitspoelen en films bestellen uit de interactieve videotheek). TriNed biedt verschillende telefoniebundels aan, die hetzelfde pakket bieden als de meest complete kabelprovider en toch goedkoper zijn.

 

Contact

Bedankt voor het bezoek aan onze website en uw belangstelling voor uw eigen glasvezelaansluiting. Belangstelling schept geen enkele verplichting en betekent niet direct uw deelname. Uiteraard kunt u zich direct inschrijven voor uw glasvezelaansluiting. Maar heeft u vooraf vragen dan kunt u hiervoor ook terecht op deze website (ga hiervoor naar vragen). Staat uw vraag hier niet bij of heeft u behoefte aan andere informatie, dan kunt u ons ook mailen.

Stel hier uw vraag

[gravityform id="1" title="false" description="false" ajax="true"]