Vragen over aanleg
Hier vindt u de veelgestelde vragen over aanleg van het glasvezelnetwerk. Mocht uw vraag er niet tussen staan, laat het ons weten en ga hiervoor naar onze contactpagina.
Een exacte datum is niet te geven. Glasvezel zal binnen de Zeevang gefaseerd worden aangelegd. Streven is om het hele netwerk er zo snel mogelijk te hebben liggen. Actuele informatie wordt op deze website vermeld.
Helaas kunnen we enige overlast niet voorkomen. De aannemer zorgt ervoor dat bestrating weer keurig netjes wordt teruggelegd. Ook als blijkt dat na bijvoorbeeld een jaar de bestrating verzakt, dan wordt deze in overleg met de gemeente gerepareerd.
Dat kan, maar dan zijn er wel kosten aan verbonden. De bedragen worden later bekend gemaakt.
Voorlopig gebeurt er dan voor jou niets. Wanneer je later alsnog een abonnement wilt, kan dat natuurlijk maar dan moet je wel de activeringskosten betalen.
In principe wordt ieder adres in de Zeevang voorzien van een glasvezel aansluiting. Je kunt er echter gebruik van maken als je ook een abonnement hebt afgesloten.
Nee, in bijna alle gevallen blijven je voortuin en oprit intact. De aannemer werkt met zogenaamde tuinboringen. Hierdoor wordt de glasvezel als het ware onder je tuin door geboord. Bij je gevel wordt vervolgens de kabel in je huis gebracht en naar je meterkast of een andere locatie geleid.
Voor de aanleg komt er iemand langs om de situatie te bekijken en de juiste plek te vinden om de glasvezel-aansluiting te maken. Vervolgens wordt eerst glasvezel aangelegd in je straat, dan wordt met behulp van een tuinboring de glasvezelkabels tot aan de woning doorgetrokken. . Als vervolgens het glasvezelpakket van TriNed is geïnstalleerd, kun je gebruik gaan maken van je verbinding.
Voordat er met de graafwerkzaamheden begonnen wordt, komt er iemand bij je langs om te ‘schouwen’. Samen met deze specialist bekijk je de meest ideale locatie voor de glasvezelaansluiting in je woning. Dat is voor veel woningen het zelfde punt waar ook de kabel voor de kabeltelevisie binnenkomt.
ZeevangNet sluit álle panden aan. Daartoe worden vele kilometers gegraven en duizenden kilometers glasvezelkabel in de grond gelegd. Natuurlijk zorgen we voor zo min mogelijk overlast. De graafwerkzaamheden worden steeds gefaseerd uitgevoerd.
Ja, voor het grootste gedeelte zeker. Digitale TV kan ook over de bestaande coax bekabeling. Computers worden draadloos aangesloten of via de al aanwezige netwerkbekabeling (UTP). Wij kunnen je ook adviseren als je wijzigingen wenst in de bekabeling. Indien nodig kan de monteur deze voor je aanbrengen tegen een meerprijs.
Niet als je nu al van de superieure eigenschappen van glasvezel wilt genieten. Het coaxnetwerk ligt ook maar in delen van ZeevangNet. Op het coaxnetwerk heeft Ziggo het monopolie. Er is dus geen concurrentie. Op de glasvezel kunnen na aanleg alle providers die willen hun diensten leveren.