Voortgang aanleg glasvezelnet

Zijn het glasvezelnetwerk en alle aansluitingen nu bijna klaar?

Ja en nee.

Ja, voor het grootste deel van de Zeevang. Het grootste deel van de inwoners dat zich inschreef heeft inmiddels een werkende aansluiting. De resultaten van de “tientjesacties”, waarbij abonnees een vereniging naar keuze konden steunen zijn zichtbaar. In Kwadijk en Middelie wordt op dit moment de laatste hand gelegd en kan Trined de huizen aansluiten. Vanuit het Oosteinde in Oosthuizen wordt de komende weken gewerkt aan de verbinding met Etersheim en Schardam. Dan kunnen ook daar door Trined de aansluitingen gemaakt worden. Op al deze plaatsen kan het netwerk deze zomer klaar zijn.

Maar er zijn nog steeds knelpunten. In Beets is net aan een groot aantal inwoners een brief verstuurd met het verzoek met E Fiber een overeenkomst te sluiten om de kabel in hun particuliere grond in te graven. Volgende week gaat een tweede zending brieven uit. Er is in de nauwe straat die door het lange lintdorp loopt geen plaats voor de kabel. Wij hopen dat alle aangeschreven inwoners hieraan meewerken. Medewerking van alle aangeschreven Beetsenaren is nodig. Anders komt de aanleg in heel Beets in gevaar. Eind mei verwacht NKM alle getekende overeenkomsten terug en weten we of er inderdaad gegraven kan worden. Als er witte rook is, start NKM binnen een maand. Dan ligt ook in Beets een kosteloze aansluiting op glasvezel in het verschiet.

Tenslotte is er nog een vijftiental adressen helemaal in het Noorden van de Zeevang. De Laag Schardammerweg en huizen langs de IJsselmeerdijk richting Scharwoude. Daar kan tot nu toe nog geen kabel heen, omdat het nieuwe gemaal tussen binnenwater en het Markermeer niet gepasseerd kan worden. Een oplossing is denkbaar door deze huizen aan te sluiten op het netwerk van Koggenland waar E Fiber en NKM op dit moment ook glasvezel aanleggen.

Bestuur ZeevangNet

Contact

Bedankt voor het bezoek aan onze website en uw belangstelling voor uw eigen glasvezelaansluiting. Belangstelling schept geen enkele verplichting en betekent niet direct uw deelname. Uiteraard kunt u zich direct inschrijven voor uw glasvezelaansluiting. Maar heeft u vooraf vragen dan kunt u hiervoor ook terecht op deze website (ga hiervoor naar vragen). Staat uw vraag hier niet bij of heeft u behoefte aan andere informatie, dan kunt u ons ook mailen.

Stel hier uw vraag

[gravityform id="1" title="false" description="false" ajax="true"]