Van wie is deze website?

Deze website is ontwikkeld door de Stichting ZeevangNet en heeft tot doel inwoners van de voormalige gemeente Zeevang te informeren over de mogelijkheden en de ontwikkeling van een glasvezelnetwerk in de Zeevang. Stichting ZeevangNet betracht alle zorgvuldigheid in het verstrekken van informatie via deze website. Desondanks kan Stichting ZeevangNet geen verantwoordelijkheid nemen voor eventuele onjuiste of onvolledige informatie en voor de gevolgen die gebruik van deze informatie kan hebben.

Vanuit deze website wordt u doorverwezen naar de website van TriNed. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van die website ligt uiteraard volledig bij TriNed.

Lees verder

Wat betekent “Vraagbundeling”

Het bedrijfsleven garandeert de investering in de aanleg van het netwerk nu 55% van de adressen in de Zeevang heeft ingetekend voor 1 jaar. De werving van gebruikers om dit minimale aantal te halen heet vraagbundeling.

Lees verder

Hoe wordt de stichting betaald?

Het bedrijfsleven draagt per gebruiker een klein bedrag af aan de stichting. Daarmee kan de stichting zorgen voor sociale dienstverlening voor de Zeevang. Bijvoorbeeld door het gebruik van een eigen TV-kanaal voor de Zeevang mogelijk te maken voor verenigingen en initiatieven van inwoners.

Lees verder

Blijft de stichting een rol spelen als het netwerk is aangelegd?

Het bedrijf Trined krijgt de mogelijkheid 1 jaar als enige aanbieder op te treden. Daarna zorgt de stichting voor meer aanbieders, zodat concurrentie mogelijk is en gebruikers de beste prijs voor het beste aanbod blijven betalen. De stichting heeft de komende jaren een rol als toezichthouder op het aanbod van de diensten en de prijzen die mensen betalen.

Bovendien wil de stichting zorgen voor een gevarieerd aanbod van diensten, zoals bijvoorbeeld een eigen TV-kanaal voor de Zeevang.

Lees verder

Welke rol speelt de stichting bij de aanleg van glasvezel in Zeevang?

De stichting heeft onderhandeld met geïnteresseerde bedrijven die glasvezel aanleggen en gezorgd dat:

  • de investering wordt gegarandeerd
  • een aanbod aan alle inwoners wordt gedaan voor internet, TV en telefonie dat niet duurder is dan wat mensen nu betalen.

Het bedrijf E-Fiber legt de kabels aan en investeert ongeveer 4 miljoen euro. Het bedrijf Trined biedt het dienstenpakket aan. Voorwaarde voor de aanleg was dat 55% van de huishoudens intekende voor één jaar voor een gratis aansluiting.

Lees verder

Wat is het doel van de stichting ZeevangNet?

De Stichting stelt zich ten doel een moderne open glasvezelinfrastructuur tot stand te brengen voor alle adressen in de Zeevang, waarop een gevarieerd aanbod van diensten mogelijk is voor de best mogelijke prijs. De stichting stimuleert nieuwe diensten en de verdere ontwikkeling van het netwerk.

Lees verder

Hoe is de Stichting ZeevangNet opgericht?

De stichting ZeevangNet is opgericht in 2015 na een verzoek van de voormalige gemeente Zeevang aan de Gezamenlijke Dorpsraden. De gemeente heeft onderzocht dat glasvezel naar alle huizen haalbaar is en vraagt de stichting er werk van te maken met het bedrijfsleven. In het bestuur zijn alle zeven kernen van de Zeevang vertegenwoordigd.

Lees verder

Contact

Bedankt voor het bezoek aan onze website en uw belangstelling voor uw eigen glasvezelaansluiting. Belangstelling schept geen enkele verplichting en betekent niet direct uw deelname. Uiteraard kunt u zich direct inschrijven voor uw glasvezelaansluiting. Maar heeft u vooraf vragen dan kunt u hiervoor ook terecht op deze website (ga hiervoor naar vragen). Staat uw vraag hier niet bij of heeft u behoefte aan andere informatie, dan kunt u ons ook mailen.

Stel hier uw vraag

[gravityform id="1" title="false" description="false" ajax="true"]