Wat is het verschil tussen glasvezel internet en kabel/ADSL?

Internet via de (coax)kabel en ADSL gaat via koper. De belangrijkste nadelen daarvan zijn de onbetrouwbaarheid en de snelheid. Koper is een metaal en dus zeer storingsgevoelig. Daarnaast kan het maar een beperkte snelheid aan. Ook wordt het internet via koper langzamer als je verder van de wijkcentrale af woont of meerdere mensen er tegelijkertijd gebruik van maken. Glasvezel heeft daar allemaal geen last van: het kan een onbeperkte snelheid in welke situatie dan ook én is zeer betrouwbaar.

Lees verder

Welke internetsnelheid past bij mij?

Iedereen gebruikt internet op zijn eigen manier, maar het is wel zeker dat iedereen de komende jaren meer van zijn verbinding gaat eisen. De verbinding die je nu hebt zal dan niet meer voldoen.

Lees verder

Kan ik mijn eigen router dan ook gebruiken?

Er moet onderscheid gemaakt worden tussen twee typen routers.

  • Modem/Router combinatie (vaak ADSL): deze zijn niet te gebruiken met de glasvezel verbinding. Je kunt gebruik maken van het glasvezelmodem en de routerfunctie.
  • Losstaande router: iedere losse router (te herkennen aan één WAN ingang en vier LAN uitgangen) is te gebruiken met de glasvezel verbinding. Echter, standaard biedt het glasvezelmodem reeds dezelfde functionaliteit.

Wanneer je een eigen router wilt gebruiken, is het raadzaam de routerfunctionaliteit van het modem uit te laten zetten.

Lees verder

Kan ik ook draadloos internetten?

Ja. Het glasvezelmodem dat wordt geplaatst is erg geavanceerd, het heeft standaard een draadloze router functie. Het is in veel gevallen ook mogelijk om je eigen access point te gebruiken.

Lees verder

Is het ook mogelijk om een vast IP-adres te krijgen?

Ja. Het is mogelijk om een vast IP-adres te verkrijgen. NB: het is voor de meeste gebruikers niet noodzakelijk om een vast IP adres te krijgen. Bovendien wisselt het IP adres slechts zelden en zijn er gratis oplossingen om hiermee om te gaan. Wil je desondanks een vast IP adres voor bijvoorbeeld je mailserver thuis, dan is dat mogelijk.

Lees verder

Kan ik mijn oude e-mail adres blijven gebruiken?

Dit hangt af van het soort e-mail adres dat je gebruikt. We maken onderscheid in 3 typen e-mail adressen.

  1. Heb je een e-mail van je huidige provider (bijvoorbeeld @planet.nl, @chello.nl, @home.nl, @hetnet.nl, @ziggo.nl, @kpnmail.nl) dan vervalt deze waarschijnlijk wanneer je overstapt. Informeer hierover bij je huidige aanbieder.
  2. Wanneer je een email adres hebt via een (gratis) dienst als Hotmail of Gmail, dan kun je deze blijven gebruiken. Je e-mail berichten worden opgeslagen bij de dienstaanbieder en kunnen in combinatie prima gebruikt worden.
  3. Een eigen email adres dat je zelf hebt aangevraagd, zoals info@jenaam.nl . Hiervoor geldt hetzelfde als hierboven, dit werkt uitstekend.

Lees verder

Welke internet snelheid krijg ik?

Je internetverbinding zal minimaal 500Mbps download én upload zijn. De glasvezel heeft vooralsnog geen grenzen als het om snelheid gaat. De limiet wordt bepaald door de elektronica, er hoeft dus in de toekomst niet opnieuw gegraven te worden. De apparatuur die we nu gebruiken maakt het al mogelijk om tot 10Gbps te uploaden en downloaden.

Lees verder

Contact

Bedankt voor het bezoek aan onze website en uw belangstelling voor uw eigen glasvezelaansluiting. Belangstelling schept geen enkele verplichting en betekent niet direct uw deelname. Uiteraard kunt u zich direct inschrijven voor uw glasvezelaansluiting. Maar heeft u vooraf vragen dan kunt u hiervoor ook terecht op deze website (ga hiervoor naar vragen). Staat uw vraag hier niet bij of heeft u behoefte aan andere informatie, dan kunt u ons ook mailen.

Stel hier uw vraag

[gravityform id="1" title="false" description="false" ajax="true"]