Is Coax een alternatief voor glasvezel?

Niet als je nu al van de superieure eigenschappen van glasvezel wilt genieten. Het coaxnetwerk ligt ook maar in delen van ZeevangNet. Op het coaxnetwerk heeft Ziggo het monopolie. Er is dus geen concurrentie. Op de glasvezel kunnen na aanleg alle providers die willen hun diensten leveren.

Lees verder

Welke stappen moeten doorlopen worden voor de aanleg van glasvezel?

Voor de aanleg komt er iemand  langs om de situatie te bekijken en de juiste plek te vinden om de glasvezel-aansluiting te maken. Vervolgens wordt eerst glasvezel aangelegd in je straat, dan wordt met behulp van een tuinboring de glasvezelkabels tot aan de woning doorgetrokken. . Als vervolgens het glasvezelpakket van TriNed is geïnstalleerd, kun je gebruik gaan maken van je verbinding.

Lees verder

Kan bestaande bekabeling in huis gebruikt blijven?

Ja, voor het grootste gedeelte zeker. Digitale TV kan ook over de bestaande coax bekabeling. Computers worden draadloos aangesloten of via de al aanwezige netwerkbekabeling (UTP). Wij kunnen je ook adviseren als je wijzigingen wenst in de bekabeling. Indien nodig kan de monteur deze voor je aanbrengen tegen een meerprijs.

Lees verder

Waar komt de glasvezelaansluiting in mijn woning?

Voordat er met de graafwerkzaamheden begonnen wordt, komt er iemand bij je langs om te ‘schouwen’. Samen met deze specialist bekijk je de meest ideale locatie voor de glasvezelaansluiting in je woning. Dat is voor veel woningen het zelfde punt waar ook de kabel voor de kabeltelevisie binnenkomt.

Lees verder

Wordt mijn voortuin of oprit ook open gegraven?

Nee, in bijna alle gevallen blijven je voortuin en oprit intact. De aannemer werkt met zogenaamde tuinboringen. Hierdoor wordt de glasvezel als het ware onder je tuin door geboord. Bij je gevel wordt vervolgens de kabel in je huis gebracht en naar je meterkast of een andere locatie geleid.

Lees verder

Contact

Bedankt voor het bezoek aan onze website en uw belangstelling voor uw eigen glasvezelaansluiting. Belangstelling schept geen enkele verplichting en betekent niet direct uw deelname. Uiteraard kunt u zich direct inschrijven voor uw glasvezelaansluiting. Maar heeft u vooraf vragen dan kunt u hiervoor ook terecht op deze website (ga hiervoor naar vragen). Staat uw vraag hier niet bij of heeft u behoefte aan andere informatie, dan kunt u ons ook mailen.

Stel hier uw vraag

[gravityform id="1" title="false" description="false" ajax="true"]