Over Zeevangnet

Wat is Stichting ZeevangNet

De stichting ZeevangNet spant zich in om een modern en snel glasvezelnetwerk tot stand te brengen in de Zeevang. De stichting is opgericht in 2015 op verzoek van de toenmalige gemeente Zeevang (nu onderdeel van Edam-Volendam) en vertegenwoordigt de belangen van de inwoners die glasvezeldiensten gaan afnemen. In het bestuur van de stichting ZeevangNet zijn inwoners uit alle zeven dorpen in de Zeevang vertegenwoordigd: Kwadijk, Oosthuizen, Hobrede, Beets, Middelie, Schardam en Warder.

Wat doen wij voor u

De stichting ZeevangNet bestaat uit vrijwilligers, die er samen voor zorgen dat iedereen in de Zeevang glasvezel krijgt. Glasvezel zorgt voor razendsnel internet en een constante kwaliteit van dataverbindingen. De stichting heeft zeggenschap over de exploitatie van het netwerk en houdt toezicht op service levels, gebruikersondersteuning, compensatie bij storingen en marktconforme tarieven. Dat betekent dat u nooit meer zult betalen voor uw nieuwe, betere aansluiting dan u op dit moment betaalt. In 2016 heeft de stichting ZeevangNet onderhandeld met diverse aanbieders van glasvezeldiensten. TriNed is daaruit gekozen als provider voor het eerste jaar. Echter, het netwerk is ‘open’, wat betekent dat na twaalf maanden ook andere providers toegang krijgen tot het netwerk en aanbiedingen kunnen doen. Zo blijft de beste prijs voor iedereen gegarandeerd.

Waarom is glasvezel nodig

De huidige infrastructuur voor telefonie, tv en internet bestaat uit kopernetwerken. Koper is echter verouderd en kan niet meer voldoen aan de hoge verwachtingen die gebruikers stellen aan dataverbindingen. Kabelbedrijven willen zolang mogelijk gebruik maken van de bestaande kopernetwerken en investeren niet in glasvezel. Het gevolg is dat veel inwoners een trage internetverbinding hebben en dat moderne televisie zoals HD-TV en Interactieve TV niet mogelijk zijn. Dit zijn diensten die in stedelijke gebieden al heel gewoon zijn. Gemeenten met veel buitengebied dreigen buiten de boot te vallen, terwijl snel internet voor de leefbaarheid van de dorpen van groot belang is.

Voor de regio is het zeer belangrijk dat er een complete glasvezeldekking komt. We verliezen onze status als interessante vestigingsregio voor bedrijven en nieuwe bewoners of jongeren trekken weg als we niet in staat zijn de best mogelijke infrastructuur te bieden.

Nu overstappen loont

Wie overstapt op glasvezel, krijgt een aantrekkelijk aanbod:

  • Aanleg tot in de meterkast op uw huisadres. De gebruiker betaalt uitsluitend internet, TV en telefonie en pas op het moment dat de diensten daadwerkelijk geleverd worden.
  • Concurrentie leidt tot marktconforme tarieven. Dat betekent dat het aanbod van diensten beter zal zijn en niet duurder dan de huidige abonnementen voor internet, tv en telefonie.
  • Gelijke tarieven voor iedereen (geen verschil tussen kernen en buitengebied).
  • Gratis overstap- en gratis installatieservice.

Samen realiseren we een moderne infrastructuur, die klaar is voor de toekomst.  

Contact

Bedankt voor het bezoek aan onze website en uw belangstelling voor uw eigen glasvezelaansluiting. Belangstelling schept geen enkele verplichting en betekent niet direct uw deelname. Uiteraard kunt u zich direct inschrijven voor uw glasvezelaansluiting. Maar heeft u vooraf vragen dan kunt u hiervoor ook terecht op deze website (ga hiervoor naar vragen). Staat uw vraag hier niet bij of heeft u behoefte aan andere informatie, dan kunt u ons ook mailen.

Stel hier uw vraag

[gravityform id="1" title="false" description="false" ajax="true"]