E-mail omzetten?

Email van uw huidige provider?

Overstappen naar een nieuw glasvezelnetwerk in de Zeevang betekent in de meeste gevalllen dat mensen die nu een emailadres gebruiken van hun huidige provider dit kwijtraken als zij hun abonnement opzeggen. Dit geldt bijvoorbeeld voor ziggo.nl, kpnmail.nl, xs4all.nl, quicknet.nl enz.

Misschien zijn er providers die email als afzonderlijke dienst aanbieden maar de meesten doen dit niet. 

Vervelend?

Natuurlijk is het even vervelend, als u het email adres gebruikt van uw huidige internetprovider zoals Ziggo, KPN of één van hun dochterbedrijven. Het is als een verhuizing. U krijgt een nieuw adres en er moeten adreswijzigingen gestuurd worden aan al uw contacten.

Wat is het beste: een eigen onafhankelijk E-Mail adres

Waarom?

Met het glasvezel tijdperk in het vooruitzicht is het tijd om toekomst gericht te gaan denken. Gebruik van een emailadres van een internet provider is een blok aan het been. Het is dan ook goed nu te anticiperen op de toekomst. Niet alleen nu voor het glasvezel maar ook voor andere wijzigingen in de toekomst. Internet kunt u in de toekomst net zo beschouwen als uw stroomleverancier en het is verstandig om zo onafhankelijk mogelijk te zijn. Zo kunt u net zo vaak overstappen naar een andere provider als u wilt.

Koppelverkoop van internettoegang en het emailadres dat een heel persoonlijk ding is, is niet meer van deze tijd. Wij begrijpen dat er wetgeving wordt voorbereid om meenemen van mailadressen mogelijk te maken (d.w.z de verplichting voor bedrijven hieraan mee te werken), net als met telefoonnummers is gebeurd. Maar zover is het nog niet.

Maar er is een oplossing!

Nu we kunnen anticiperen op de toekomst kunt u de “verhuizing” van uw mailadres gecoördineerd laten verlopen. Er zijn twee mogelijkheden om aan een onafhankelijk email adres te komen:

 1. U kunt een gratis email account nemen bij één van de commerciële partijen
  Voorbeelden zijn @gmail.com, @outlook.com, @hotmail.com of @icloud.com, maar er zijn ook andere. In alle gevallen kunt u een nieuw account aanmaken via de website van deze aanbieders.
 1. U kunt een eigen domein nemen met daarbij een aantal eigen email adressen
  Een eigen domein maakt het mogelijk een heel persoonlijk email adres met uw eigen naam te gebruiken: uwnaam@uwdomein.nl.

Verschillende providers bieden deze service. Reken voor de kosten van een domein en een aantal email adressen op een paar tientjes per jaar.

Hier kunt u providers vergelijken: http://www.hostingvergelijken.nl/email. Er is een “kieswijzer” die het heel makkelijk maakt.

Als u uw keuze heeft gemaakt volgen vier stappen:

 1. Daadwerkelijk aanmaken van uw account bij een gratis provider of in uw eigen domein.
 2. Instellen van uw mail account door middel van webmail of een emailprogramma op uw systeem,
  (voor het opslaan op uw eigen harde schijf en makkelijker kunnen bewerken). Klik voor uitleg over veel gebruikte emailprogramma´s op 1 van onderstaande links:
Windows:
Microsoft Office Outlook
Mozilla Thunderbird
Apple Mac:
Mail programma Mac
Microsoft Office Outlook
Android tablet/telefoon:
Mail Android
Apple iPad/iPhone:
Mail programma iPad/iPhone
 1. E-mail adreswijzigingen versturen aan al uw contacten, net als bij een verhuizing.
 2. Email veranderen bij websites die u belangrijk vindt. Bijvoorbeeld webwinkels, DigiD of de Belastingdienst.

Nu doen!

Met nog een ruime tijd te gaan voor de overstap op glasvezel kunnen het oude en nieuwe mailadres nog geruime tijd naast elkaar gebruikt worden en kunt uw contacten die het “oude” emailadres gebruiken er op attenderen in het vervolg het “nieuwe” adres te gaan gebruiken. U kunt zelf volgen of niemand het vergeet. Zo raakt u niets kwijt en wordt er niemand vergeten. U bent klaar voor de toekomst!

Lukt het niet?

 • Is er in uw omgeving iemand die kan helpen? Een slim neefje?
 • ZeevangNet helpt ook slimme neefjes te zoeken 🙂
 • Er zijn in de Zeevang ook bedrijven die u tegen betaling uit de brand helpen.

Contact

Bedankt voor het bezoek aan onze website en uw belangstelling voor uw eigen glasvezelaansluiting. Belangstelling schept geen enkele verplichting en betekent niet direct uw deelname. Uiteraard kunt u zich direct inschrijven voor uw glasvezelaansluiting. Maar heeft u vooraf vragen dan kunt u hiervoor ook terecht op deze website (ga hiervoor naar vragen). Staat uw vraag hier niet bij of heeft u behoefte aan andere informatie, dan kunt u ons ook mailen.

Stel hier uw vraag

[gravityform id="1" title="false" description="false" ajax="true"]