Aanleg glasvezel

Hoe glasvezel bij u wordt aangelegd, in 4 stappen:

Stap 1 – Uw woning voorbereiden. 

Uw_woning_voorbereiden_op_glasvezelEen van de glasvezelvoorbereiders komt bij u langs. Hij beoordeelt wat de meest geschikte plek is voor uw eigen glasvezelaansluitpunt in de woning. Meestal is dat de meterkast. Komen de huidige kabel en telefoonaansluiting ergens anders uw woning binnen? Dan is het goed mogelijk dat wij op deze plek ook het glasvezelaansluitpunt installeren.

Wie komt er bij mij aan de deur?

De glasvezelvoorbereider komt als eerste bij u langs. Hij draagt speciale kleding kan zich legitimeren. Tijdens het vervolg van de aanleg van het glasvezelnetwerk komen nog andere medewerkers bij u langs.

Stap 2 – Aanleg in de straat en naar uw woning.

Aanleg_glasvezel_tot_woning

Het glasvezelnetwerk wordt straat voor straat in uw woonwijk aangelegd. Daar is graafwerk voor nodig. De hoofdkabel loopt langs de openbare weg; van daaruit wordt een vertakking gemaakt naar uw woning. Uw tuin of bestrating blijft hierbij nagenoeg intact. Het enige wat zichtbaar is, is een klein stukje glasvezelkabel dat naderhand uit de grond steekt.

Hoe kunt u helpen?

Als de straat moeilijk toegankelijk is, is dat slechts voor korte tijd. De graafwerkzaamheden in uw straat duren in principe niet langer dan 3 dagen. Om de aanleg zo soepel mogelijk te laten verlopen, kunt u uw auto(’s) tijdelijk in een andere straat parkeren.

En als ik een klacht heb over de aanleg?

Alles wordt in het werk gesteld om overlast te voorkomen. Als er toch klachten zijn, kunt u bij de uitvoerder in uw wijk terecht. Even bellen of mailen kan natuurlijk ook.

Stap 3 – Eigen glasvezelaansluiting in uw woning.

Eigen_glasvezelaansluiting_in_woningNadat de graafwerkzaamheden zijn afgerond maken we een afspraak met u om het glasvezelaansluitpunt in uw woning te installeren. Hiervoor komt onze glasvezelmonteur op de afgesproken datum bij u langs.

Waar komt het glasvezelaansluitpunt in mijn woning?

Meestal is dat in de meterkast. Komen de huidige kabel en telefoonaansluiting ergens anders uw woning binnen? Dan is het goed mogelijk dat wij op deze plek ook het glasvezelaansluitpunt installeren. In het plaatsingsrapport dat u van ons heeft ontvangen, kunt u zien wat de exacte plaats is voor uw glasvezelaansluitpunt.

Stap 4 – Uw glasvezelaansluiting is klaar.

Activeren_van_glasvezel_dienstenUw glasvezelaansluiting is nu klaar. Om gebruik te maken van glasvezel is er stroom nodig, een stopcontact in de buurt van het aansluitpunt is dus van belang. Daarnaast heeft u een glasvezelabonnement nodig van TriNed. U kunt zich hier aanmelden. Als u dat vóór 1 mei 2017 heeft gedaan, betaalt u geen activeringskosten.

Hoe maak ik gebruik van mijn aansluiting?

Als u overstapt naar TriNed geniet u van alle voordelen van glasvezel. Heeft u al een keuze gemaakt? Dan activeert TriNed uw aansluiting. Nog geen abonnement afgesloten? Vergelijk het aanbod en sluit het abonnement direct af.

Moet ik straks ook nieuwe kabels trekken?

Voor de meeste apparaten is dat niet nodig. Op het glasvezelaansluitpunt kunnen uw bestaande internet-, televisie- en telefoonkabels worden aangesloten. Ook draadloos internet blijft gewoon mogelijk. Voor digitale TV heeft u een coax-kabel nodig. Interactieve Televisie maakt gebruik van een internetkabel (UTP Cat5e/hdmi) om televisie te kunnen kijken.

 

Contact

Bedankt voor het bezoek aan onze website en uw belangstelling voor uw eigen glasvezelaansluiting. Belangstelling schept geen enkele verplichting en betekent niet direct uw deelname. Uiteraard kunt u zich direct inschrijven voor uw glasvezelaansluiting. Maar heeft u vooraf vragen dan kunt u hiervoor ook terecht op deze website (ga hiervoor naar vragen). Staat uw vraag hier niet bij of heeft u behoefte aan andere informatie, dan kunt u ons ook mailen.

Stel hier uw vraag

[gravityform id="1" title="false" description="false" ajax="true"]